

بخش طراحی سایت و خدمات هاست و سرور ساری تک با همکاری شرکت هاستینگر با برند بی دی پلاس افتتاح شد! شروع گفتگو در تلگرام شروع گفتگو در واتساپ
قبل از خرید حتما استعلام قیمت و موجودی بگیرید در غیر این صورت سفارش شما لغو خواهد شد!
پوشش اولئوفوبیک (Oleophobic) صفحه نمایش چیست و اگر این پوشش آسیب ببیند چه اتفاقی می افتد؟ احتمالا با بررسی سایت های فناوری با اصطلاح Oleophobic برخورد کرده اید، گاهی اوقات این اصطلاح را می توان در مشخصات گوشی های هوشمند نیز مشاهده کرد و حتی برخی از تولید کنندگان محافظ صفحه نمایش در باره Oleophobic ...
پوشش اولئوفوبیک (Oleophobic) صفحه نمایش چیست و اگر این پوشش آسیب ببیند چه اتفاقی می افتد؟ احتمالا با بررسی سایت های فناوری با اصطلاح Oleophobic برخورد کرده اید، گاهی اوقات این اصطلاح را می توان در مشخصات گوشی های هوشمند نیز مشاهده کرد و حتی برخی از تولید کنندگان محافظ صفحه نمایش در باره Oleophobic در محصولات خود صحبت خواهند کرد. اما دقیقا Oleophobic چیست و چه کاری انجام می دهد؟ آیا استفاده از پوشش اولئوفوبیک واقعا مهم است؟
در واقعیت تمام گوشی های هوشمند امروزی دارای لایه نازکی از اولئوفوبیک روی صفحه نمایش خود هستند به همین دلیل شما نمی توانید به راحتی آن را ببینید. اولئوفوبیک اصطلاحی است که برای توصیف نوعی ماده استفاده می شود که چربی ها را به خود جذب نمی کند و لکه های ناشی از اثر انگشت را از صفحه نمایش دور نگه می دارد. ایده استفاده از چنین روشی با گوشی iPhone 3GS که اولین گوشی بود که از این نوع پوشش استفاده می کرد شروع شد.
پوشش یا لایه اولئوفوبیک مقدار مشخصی از مقاومت در برابر لکه های ناشی از اثر انگشت را به صفحه نمایش گوشی هوشمند شما اضافه می کند. این باعث می شود که لکه ها به طور ثابتی جذب نشوند و در واقع مانع از چسبیدن چربی ها به شیشه می شود. به همین دلیل است که با یک مرحله پاک کردن ساده گوشی با یک پارچه نرم و غالبا بدون استفاده از هیچ گونه پاک کننده، گوشی های هوشمند شما کاملا تمیز می شوند. معمولا در صورتی که لایه اولئوفوبیک صفحه نمایش گوشی شما از بین رفته باشد چربی در سطح پخش می شود و به طور کامل از صفحه نمایش شما پاک نمی شود و برای تمیزی کامل به محلول های تمیز کننده نیاز پیدا خواهید کرد.
لایه اولئوفوبیک کمی لیز است و باعث می شود که لمس روانی را تجربه کنیم. علاوه بر این اولئوفوبیک به مقاومت شیشه صفحه نمایش در مقابل خط و خش کمک می کند چونکه باعث کاهش اصطکاک می شود. آیا تا به حال توجه کرده اید که گوشی های هوشمند جدید نسبت به گوشی های یک یا دو سال پیش کمی لغزنده تر شده اند؟ خب علت آن اضافه شدن لایه اولئوفوبیک به صفحه نمایش است اما متاسفانه با گذشت زمان این لایه از بین می رود. اینکه چه مدت طول می کشد تا لایه اولئوفوبیک از صفحه نمایش شما محافظت کند می تواند بسیر متفاوت باشد. اول اینکه شما چه مقدار از گوشی استفاده می کنید و نوع استفاده شما چگونه است. دوم اینکه بدن هر فردی میزان اسیدیته متفاوتی را تولید می کند و سوم اینکه به روش اتصال پوشش به شیشه و نوع پلیمر مورد استفاده که کاملا به سازنده مربوط است ربط پیدا می کند بنابراین ما پوشش های مختلفی دارید که بسته به کیفیتی که دارد می تواند طول عمر مختلفی را ارائه دهد (هر چند که موضوع کیفیت عادی شده است چونکه اکثر تولید کنندگان از گوریلاگلس استفاده می کنند که دارای پوشش مخصوص به خود است). به طور کلی پوشش اولئوفوبیک باید بتواند حداقل 2 سال عمر کند، اما استفاده اشتباه، کیفیت پایین یا شرایط بد می تواند عمر آنها را به چند ماه کاهش دهد.
هنگام تمیز کرده صفحه نمایش لمسی خازنی استفاده از هر گونه پاک کننده مبتنی بر الکل توصیه نمی شود. همچنین استفاده از پاک کننده های خانگی معمولی ایده خوبی نیست حتی اگر تصریح شود که می توان از این پاک کننده ها برای تمیز کردن صفحه نمایش کامپیوتر یا تلویزیون می توانید استفاده کنید. ترکیبات تهاجمی موجود در چنین پاک کننده هایی به راحتی می تواند لایه اولئوفوبیک را از بین ببرد.
تمیز کرده صفحه نمایش گوشی همراه به طور کلی باید فقط با استفاده از پارچه پنبه ای نرم انجام شود. در موارد شدید، حلال های مبتنی بر آب می توانند استفاده شوند (پاک کننده هایی که به طور خاص برای صفحه نمایش لمسی طراحی شده اند). در هنگام خرید این پاک کننده ها باید مطمئن شوید که پایه الکل ندارند. همچنین به جای اسپری مستقیم پاک کننده روی صفحه نمایش، باید مواد پاک کننده را روی پارچه بریزید و بعد استفاده کنید.
اگر مطمئن نیستید که لایه اولئوفوبیک صفحه نمایش گوشی شما از بین رفته است، یک قطره آب را روی صفحه نمایش بچکانید. اگر قطره شکل کروی خود را حفظ کرد، لایه اولئوفوبیک شما از بین نرفته است اما اگر قطره آب روی صفحه نمایش پخش شد در این صورت لایه اولئوفوبیک شما از بین رفته است.
آزمایش دیگری که می توانید انجام دهید این است که از وسط قطره آب خطی بکشید، اگر قطره آب نصف شده دوباره به هم پیوست و خط محو شد پوشش اولئوفوبیک شما از بین نرفته است اما اگر قطره آب پخش شد به این معناست که لایه اولئوفوبیک شما از بین رفته است.
اگر در زمینه از بین رفتن لایه اولئوفوبیک نگران هستید می توانید از محافظ صفحه نمایش استفاده کنید. برخی از کاربران استفاده از محافظ صفحه نمایش را دوست ندارند چونکه اعتقاد دارند که از لغزندگی صفحه نمایش آنها منی کاهد اما خود محافظ های صفحه نمایش گرانتر دارای لایه اولئوفوبیک هستند که این لغزندگی را در اختیار شما قرار می دهد.
اگر لایه اولئوفوبیک صفحه نمایش شما از بین رفته است می توانید کیت پوشش اولئوفوبیک را خریداری کند که شامل یک تیوب از پلیمر دفع کننده چربی و یک پارچه نرم است که برای توزیع یکنواخت مواد روی صفحه نمایش استفاده می شود. استفاده از این کیت کار چندان سختی نیست. علاوه بر این برخی از کاربران گزارش داده اند که خط و خش کم عمقی که روی صفحه نمایش آنها ایجاد شده است با این کار از بین رفته اند. در تصاویر زیر شما می توانید نحوه اعمال پوشش اولئوفوبیک به صفحه نمایش را مشاهده کنید.
کارشناس ارشد کامپیوتر، مربی اموزشگاه های آزاد، مترجم و تولید کننده محتوا